Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta krucha karkówka marynowana w piwie. Idealny sposób na pyszny niedzielny obiad . Spróbuj a zniknie szybko ze stołu.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 58
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 41
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 29
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 58
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 41
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 29
Składniki
Mięso doprawiamy przyprawami wlewamy pół szklanki piwa i odstawiamy do lodówki na całą noc pod przykryciem. Kapustę musimy przelać zimną wodą jeśli jest zbyt kwaśna. Kroimy drobno,przesmażamy na 2 łyżkach masła doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucamy 1 listek laurowy i 4 kulki ziela angielskiego i dusimy 5 min. Mięso wyciagamy z marynaty odsmażamy z każdej strony. W naczyniu żaroodpornym kładziemy warstwę kapusty i Mięso na wierzch resztki kapusty. Dodajemy 4 łyżki masła I marynatę z piwa . Pieczemy 180 stopin i sprawdzamy aż Mięso będzie miękkie.