Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po cygańsku to pyszne danie z warzywami. Mięsko jest mięciutkie z pysznym pomidorowym sosem i mnóstwem warzyw
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16661
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326201
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16661
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Składniki
Karkówkę myjemy i tniemy w plastry średniej grubości . Doprawiamy do smaku . Następnie obtaczamy w mąnce.
Smażymy mięso z jednej i drugiej strony , na oleju aż się zarumieni i przekładamy sznyclem do naczynia żaroodpornego.
Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy na patelnię na której smażylo się mięso . Dodajemy przyprawy, ketchup , przecier pomidorowy, i mieszając chwilkę aż warzywa zmiękną.Wsxystko przekładamy do naczynia z mięsem i równo rozkładamy .
Całość pieczemy pod przykryciem ,w 180 stopni Celsjusza od 1-2 godziny. Naczynie wyjmujemy z piekarnika i odkrywamy aby para uciekła . Po lekkim ostudzeniu podajemy . Danie jest pyszne również na zimno . Polecam przepis. Smacznego .