Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie możemy podać na święta, niedzielny obiad, różne uroczystości. Danie jest z mięsem z karkówki wieprzowej z warzywami w pysznym sosie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małe plastry, lekko rozbijamy. Doprawiamy przyprawą do karkówki oraz solą. Panierujemy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Cebule obieramy drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz w małe paseczki papryki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Kiedy warzywa są już miękkie wykładamy na mięso.
3. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem ze sobą w misce i polewamy warzywa. 4. Zapiekamy 50 minut w 180°C
5. Gotowe. 6. Smacznego.