Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie możemy podać na święta, niedzielny obiad, różne uroczystości. Danie jest z mięsem z karkówki wieprzowej z warzywami w pysznym sosie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1475
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 550
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1475
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 550
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w małe plastry, lekko rozbijamy. Doprawiamy przyprawą do karkówki oraz solą. Panierujemy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
2. Cebule obieramy drobno kroimy, smażymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz w małe paseczki papryki i w pół plasterki ogórki. Doprawiamy pieprzem oraz solą. Kiedy warzywa są już miękkie wykładamy na mięso.
3. Wszystkie składniki na sos mieszamy razem ze sobą w misce i polewamy warzywa. 4. Zapiekamy 50 minut w 180°C
5. Gotowe. 6. Smacznego.