Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo konkretny i syty obiad, który łączy w sobie i warzywa i mięso. Przepis wywodzi się z kuchni polskiej. Jest to połączenie karkówki z warzywami i boczkiem zapieczonej w bulionie.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 155
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3787
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 885
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 155
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3787
Składniki
Karkówkę dokładnie myjemy i osuszamy. W całości nacieramy przyprawą do karkówki. Zamykamy w pojemniku lub w misce przykrytej folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na całą noc. Po tym czasie mięso kroimy na 1 cm plastry , przyprawiamy przyprawą uniwersalną i smarujemy z obydwu stron musztardą. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiano na rozgrzanej patelni. Mięso układamy w dużym żaroodpornym naczyniu. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Ziemniaki obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Paprykę w kosteczkę. Warzywami przykrywamy mięso. Cebulę kroimy w piórka a boczek w paseczki. Wysypujemy na wierzch. Całość podlewamy bulionem. Pieczemy pod przykryciem w 170*C (z termoobiegiem) przez 60 minut. Pod koniec pieczenia zdejmujemy pokrywkę aby wszystko ładnie się zarumieniło.