Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie miękka, rozpływająca się pod naciskiem widelca karkówka. Pieczona w jednym naczyniu z warzywami. Obiad doskonały.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1482
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 250
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1482
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 250
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 124
Składniki
Marynata: w miseczce umieszczamy wszystkie składniki marynaty i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Karkówkę kroimy w plastry o grubości 1-1,5cm.
Przygotowujemy pojemnik, w którym zmieści się całe mięso. Dno wykładamy plastrami karkówki, a następnie smarujemy je marynatą. W ten sposób tworzymy warstwy (karkówka- marynata, karkówka- marynata. Ostatnią powinna stanowić marynata). Czynność powtarzamy do momentu aż skończą się składniki. Pojemnik przykrywamy i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania warzyw.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w około 0,5cm plasterki. Tak samo postępujemy z marchewką. Cebulę kroimy w półplasterki, paprykę i boczek w drobną kostkę.
Karkówkę wyjmujemy z lodówki, a następnie każdy plaster obtaczamy w mące z obu stron i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Plastry mięsa układamy w naczyniu żaroodpornym.
Na wierzch kładziemy ziemniaki, marchewkę, paprykę, cebulę i boczek. Wlewamy wodę.
Potrawę pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180* (grzałka góra- dół) przez 1godz 20 min. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy przez kolejne 20 minut.