Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie miękka, rozpływająca się pod naciskiem widelca karkówka. Pieczona w jednym naczyniu z warzywami. Obiad doskonały.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1965
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2545
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 505
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52620
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 578
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1965
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2545
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 505
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52620
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 578
Składniki
Marynata: w miseczce umieszczamy wszystkie składniki marynaty i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Karkówkę kroimy w plastry o grubości 1-1,5cm.
Przygotowujemy pojemnik, w którym zmieści się całe mięso. Dno wykładamy plastrami karkówki, a następnie smarujemy je marynatą. W ten sposób tworzymy warstwy (karkówka- marynata, karkówka- marynata. Ostatnią powinna stanowić marynata). Czynność powtarzamy do momentu aż skończą się składniki. Pojemnik przykrywamy i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania warzyw.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w około 0,5cm plasterki. Tak samo postępujemy z marchewką. Cebulę kroimy w półplasterki, paprykę i boczek w drobną kostkę.
Karkówkę wyjmujemy z lodówki, a następnie każdy plaster obtaczamy w mące z obu stron i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Plastry mięsa układamy w naczyniu żaroodpornym.
Na wierzch kładziemy ziemniaki, marchewkę, paprykę, cebulę i boczek. Wlewamy wodę.
Potrawę pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180* (grzałka góra- dół) przez 1godz 20 min. Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i dopiekamy przez kolejne 20 minut.