Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po zbójnicku
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10830
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 374
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 295
Przepis dnia
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 10830
Jeżeli jesteście fanami ziemniaczków, musicie spróbować tych krokietów. :D Do...
Odsłon: 374
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 295
Składniki
W naczyniu wymieszać wszystkie składniki na sos wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ogórki, paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Karkówce podzielić na plastry i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć krótko z każdej strony. Do garnka multicookera włożyć plastry mięsa. Przełożyć połową pokrojonych warzyw, ułożyć kolejną warstwę mięsa i ułożyć pozostałe warzywa. Całość zalać przygotowanym sosem. Zamykamy pokrywę urządzenia, ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem i czas 25-30 minut w zależności od grubości mięsa. Danie można przygotować w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym w ten sam sposób zapiekając całość pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny lub do miękkości mięsa. Smacznego!