Karkówka po zbójnicku
Karkówka po zbójnicku
Składniki
Mięso
- Karkówka 1kg
- Papryka mała 3 kolory
- Pieczarki 250 g
- Cebula 2 średnie
- Ogórki konserwowe 4
- Sól
- Pieprz
- Papryka słodka
- Mąka do obtoczenia mięsa
sos
- Woda lub bulion 3/4 szklanki
- Musztarda 2 łyżki
- Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
- Ketchup 4 łyżki
- Sól 1/2 łyżeczki
- Cukier 1/2 łyżeczki
- Czosnek 4 ząbki
Składniki
Mięso
- Karkówka 1kg
- Papryka mała 3 kolory
- Pieczarki 250 g
- Cebula 2 średnie
- Ogórki konserwowe 4
- Sól
- Pieprz
- Papryka słodka
- Mąka do obtoczenia mięsa
sos
- Woda lub bulion 3/4 szklanki
- Musztarda 2 łyżki
- Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
- Ketchup 4 łyżki
- Sól 1/2 łyżeczki
- Cukier 1/2 łyżeczki
- Czosnek 4 ząbki

Potrzebne przybory kuchenne
szybkowar
Etapy przygotowania
W naczyniu wymieszać wszystkie składniki na sos wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ogórki, paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Karkówce podzielić na plastry i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć krótko z każdej strony. Do garnka multicookera włożyć plastry mięsa. Przełożyć połową pokrojonych warzyw, ułożyć kolejną warstwę mięsa i ułożyć pozostałe warzywa. Całość zalać przygotowanym sosem. Zamykamy pokrywę urządzenia, ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem i czas 25-30 minut w zależności od grubości mięsa. Danie można przygotować w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym w ten sam sposób zapiekając całość pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny lub do miękkości mięsa. Smacznego!
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6442
Ostatnio komentowane przepisy

To danie to wyjątkowo aromatyczna i soczysta warstwowa pieczeń, która zachwyc...
Odsłon: 6442



Składniki
- Karkówka 1kg
- Papryka mała 3 kolory
- Pieczarki 250 g
- Cebula 2 średnie
- Ogórki konserwowe 4
- Sól
- Pieprz
- Papryka słodka
- Mąka do obtoczenia mięsa
- Woda lub bulion 3/4 szklanki
- Musztarda 2 łyżki
- Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
- Ketchup 4 łyżki
- Sól 1/2 łyżeczki
- Cukier 1/2 łyżeczki
- Czosnek 4 ząbki
W naczyniu wymieszać wszystkie składniki na sos wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ogórki, paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Karkówce podzielić na plastry i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć krótko z każdej strony. Do garnka multicookera włożyć plastry mięsa. Przełożyć połową pokrojonych warzyw, ułożyć kolejną warstwę mięsa i ułożyć pozostałe warzywa. Całość zalać przygotowanym sosem. Zamykamy pokrywę urządzenia, ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem i czas 25-30 minut w zależności od grubości mięsa. Danie można przygotować w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym w ten sam sposób zapiekając całość pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny lub do miękkości mięsa. Smacznego!
Pyszotka;)
Smakowite jedzonko, kusi swoim smakiem i wyglądem.;)