Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po zbójnicku
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19793
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 465
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 440
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6838
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242411
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19793
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 465
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 440
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6838
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242411
Składniki
W naczyniu wymieszać wszystkie składniki na sos wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ogórki, paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Karkówce podzielić na plastry i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć krótko z każdej strony. Do garnka multicookera włożyć plastry mięsa. Przełożyć połową pokrojonych warzyw, ułożyć kolejną warstwę mięsa i ułożyć pozostałe warzywa. Całość zalać przygotowanym sosem. Zamykamy pokrywę urządzenia, ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem i czas 25-30 minut w zależności od grubości mięsa. Danie można przygotować w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym w ten sam sposób zapiekając całość pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny lub do miękkości mięsa. Smacznego!