Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka po zbójnicku
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3530
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4328
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74414
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2368
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3530
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4328
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74414
Składniki
W naczyniu wymieszać wszystkie składniki na sos wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ogórki, paprykę, pieczarki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Karkówce podzielić na plastry i doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawić na minimum godzinę do lodówki. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć krótko z każdej strony. Do garnka multicookera włożyć plastry mięsa. Przełożyć połową pokrojonych warzyw, ułożyć kolejną warstwę mięsa i ułożyć pozostałe warzywa. Całość zalać przygotowanym sosem. Zamykamy pokrywę urządzenia, ustawiamy opcje gotowanie pod ciśnieniem i czas 25-30 minut w zależności od grubości mięsa. Danie można przygotować w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym w ten sam sposób zapiekając całość pod przykryciem przez ok. 1,5 godziny lub do miękkości mięsa. Smacznego!