Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka przekładana

Karkówka przekładana

Autor:

Przepisów i artykułów: 405 Ocena: 5654

Dodano:

Odsłon: 4351

miękkie, aromatyczne mięso, które w zasadzie robi się samo

Składniki

  • karkówka ok 80 dag
  • pomidory suszone 1/2 słoika
  • cebula 1-2 szt
  • marynata: olej 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy 1 łyzeczka
  • przyprawa do grilla 1 łyżeczka
  • sos sojowy 1 łyżka
  • majeranek, tymianek i rozmaryn po 1/2 łyżeczki
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • ketchup 1 łyzeczka
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karkówka przekładana

Przygotowanie

  1. 1. mięso pokroić na dość grube plastry, lekko pobić tłuczkiem,
    2. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać,
    3, plastry mięsa smarować marynatą z obu stron, ułożyć w naczyniu, wstawić do lodówki na całą noc,
    4. cebule pokroić w plasterki, pomidory w paski, w naczyniu położyć plaster mięsa, na to cebulę i pomidory, cebulę można lekko posolić, na to znów mięso, cebula i pomidory, na wierzchu musi być plaster mięsa, wszystko lekko docisnąć, ja dodatkowo dorzuciłam do naczynia pokrojoną w słupki marchew,
    5. piec 60-80 min w 180 st, ja piekłam pod przykryciem, wiec mięso nie wyschło, po upieczeniu pozostawić do lekkiego przestygnięcie, kroić w plastry,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń