Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miękkie, aromatyczne mięso, które w zasadzie robi się samo
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1278
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 725
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4545
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1278
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 725
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4545
Składniki
1. mięso pokroić na dość grube plastry, lekko pobić tłuczkiem, 2. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać, 3, plastry mięsa smarować marynatą z obu stron, ułożyć w naczyniu, wstawić do lodówki na całą noc, 4. cebule pokroić w plasterki, pomidory w paski, w naczyniu położyć plaster mięsa, na to cebulę i pomidory, cebulę można lekko posolić, na to znów mięso, cebula i pomidory, na wierzchu musi być plaster mięsa, wszystko lekko docisnąć, ja dodatkowo dorzuciłam do naczynia pokrojoną w słupki marchew, 5. piec 60-80 min w 180 st, ja piekłam pod przykryciem, wiec mięso nie wyschło, po upieczeniu pozostawić do lekkiego przestygnięcie, kroić w plastry, smacznego