Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miękkie, aromatyczne mięso, które w zasadzie robi się samo
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
1. mięso pokroić na dość grube plastry, lekko pobić tłuczkiem, 2. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać, 3, plastry mięsa smarować marynatą z obu stron, ułożyć w naczyniu, wstawić do lodówki na całą noc, 4. cebule pokroić w plasterki, pomidory w paski, w naczyniu położyć plaster mięsa, na to cebulę i pomidory, cebulę można lekko posolić, na to znów mięso, cebula i pomidory, na wierzchu musi być plaster mięsa, wszystko lekko docisnąć, ja dodatkowo dorzuciłam do naczynia pokrojoną w słupki marchew, 5. piec 60-80 min w 180 st, ja piekłam pod przykryciem, wiec mięso nie wyschło, po upieczeniu pozostawić do lekkiego przestygnięcie, kroić w plastry, smacznego