Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miękkie, aromatyczne mięso, które w zasadzie robi się samo
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5479
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9300
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 168
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5479
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9300
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 168
Składniki
1. mięso pokroić na dość grube plastry, lekko pobić tłuczkiem, 2. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać, 3, plastry mięsa smarować marynatą z obu stron, ułożyć w naczyniu, wstawić do lodówki na całą noc, 4. cebule pokroić w plasterki, pomidory w paski, w naczyniu położyć plaster mięsa, na to cebulę i pomidory, cebulę można lekko posolić, na to znów mięso, cebula i pomidory, na wierzchu musi być plaster mięsa, wszystko lekko docisnąć, ja dodatkowo dorzuciłam do naczynia pokrojoną w słupki marchew, 5. piec 60-80 min w 180 st, ja piekłam pod przykryciem, wiec mięso nie wyschło, po upieczeniu pozostawić do lekkiego przestygnięcie, kroić w plastry, smacznego