Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miękkie, aromatyczne mięso, które w zasadzie robi się samo
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 925
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11862
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5413
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 925
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11862
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1367
Składniki
1. mięso pokroić na dość grube plastry, lekko pobić tłuczkiem, 2. czosnek przecisnąć przez praskę, dodać pozostałe składniki marynaty, wymieszać, 3, plastry mięsa smarować marynatą z obu stron, ułożyć w naczyniu, wstawić do lodówki na całą noc, 4. cebule pokroić w plasterki, pomidory w paski, w naczyniu położyć plaster mięsa, na to cebulę i pomidory, cebulę można lekko posolić, na to znów mięso, cebula i pomidory, na wierzchu musi być plaster mięsa, wszystko lekko docisnąć, ja dodatkowo dorzuciłam do naczynia pokrojoną w słupki marchew, 5. piec 60-80 min w 180 st, ja piekłam pod przykryciem, wiec mięso nie wyschło, po upieczeniu pozostawić do lekkiego przestygnięcie, kroić w plastry, smacznego