Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka smażona w marynacie

Karkówka smażona w marynacie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2160 Ocena: 48046

Dodano:

Odsłon: 12744

W zasadzie jest to szybki przepis do wykonania. Wystarczy zaplanować sobie takie danie dzień wcześniej. A później kilka minut i mamy gotowe.

Składniki

  • 4 kotlety z karkówki wieprzowej
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 20 ml sosu sojowego
  • 1 łyżka musztardy dijon
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na jedno centymetrowe plastry.

    Olej, musztardę, sos, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Mięso obtaczamy w marynacie, wstawiamy do lodówki na min 1 godz.

    Po tym czasie smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu, po kilka minut z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń