Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak upieczony karczek jest bardzo aromatyczny, kruchy i soczysty jednocześnie. Możecie podać go jako mięsny dodatek do obiadu lub na zimno na talerzu z wędlinami. Ja postawiła dziś na nieprzeciętny aromat ziaren kolendry, kuminu i owoców jałowca, aby podkręcić smak dodałam też czosnek i majeranek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2201
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 126
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2201
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 126
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 184
Składniki
Mięso umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. W moździerzu utrzeć przyprawy: sól, pieprz w ziarnach, majeranek, kolendrę, kumin, jałowiec, ziele i liść laurowy. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ucierać. Stopniowo dodawać olej cały czas ucierając. Przygotowaną marynatę wylać na mięso i dokładnie je natrzeć. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. W międzyczasie przełożyć mięso 2-3 razy. Godzinę przed pieczeniem mięso wyjąć z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej. Pieczeń piec w 200 stopniach przez 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec 1 godz. Kolejne 15 minut zapiekać mięso w temp 200 stopni. Przed pokrojeniem odstawić pieczeń na ok. 15 minut, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły.