Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso jest aromatyczne, kruche. Karkówka dobrze smakuje z kiszoną kapustą, cebulą, marchewką. Marynowany imbir dodał potrawie świeżości i wyrazistego smaku.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 12
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 61
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 120
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 12
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 61
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Karkówkę pokroić w plastry. Lekko rozbić. Posolić. Na patelni, na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym obsmażyć mięso. Mięso odłożyć na półmisek. Na patelni, na której smażyło się mięso zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pomidory z puszki. Dusić kilka minut. Dodać majeranek, pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Jeszcze chwilę dusić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Kapustę kiszoną wymieszać z marchewką i marynowanym imbirem z zalewą. Na dno gęsiarki lub naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/3 część kapusty kiszonej. Ułożyć 4 kotlety. Ponownie kapusta i mięso. Przykryć kapustą i wyłożyć na wierzch cebulę z patelni. Przykryć ciężką przykrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę 20 minut. Mięso z kapustą najlepiej podać z ziemniakami. Smacznego.