Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w kapuście kiszonej z marynowanym imbirem z piekarnika

Karkówka w kapuście kiszonej z marynowanym imbirem z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 401

Dodano:

Odsłon: 1082

Mięso jest aromatyczne, kruche. Karkówka dobrze smakuje z kiszoną kapustą, cebulą, marchewką. Marynowany imbir dodał potrawie świeżości i wyrazistego smaku.

Składniki

  • karkówka - 8 kotletów ok. 1,5 kg
  • 500 g kapusty kiszonej marchewka
  • mały słoik marynowanego imbiru 110 g
  • 2 duże cebule
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 6 ząbków czosnku
  • 400 g krojonych pomidorów w zalewie - puszka
  • 2 łyżki majeranku
  • łyżka cukru
  • łyżeczka pieprzu ziołowego
  • pieprz młotkowany z kolendrą
  • sól
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka w kapuście kiszonej z marynowanym imbirem z piekarnika

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Karkówkę pokroić w plastry. Lekko rozbić. Posolić.
    Na patelni, na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym obsmażyć mięso. Mięso odłożyć na półmisek.
    Na patelni, na której smażyło się mięso zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pomidory z puszki. Dusić kilka minut. Dodać majeranek, pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Jeszcze chwilę dusić.
    Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Kapustę kiszoną wymieszać z marchewką i marynowanym imbirem z zalewą.
    Na dno gęsiarki lub naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/3 część kapusty kiszonej. Ułożyć 4 kotlety. Ponownie kapusta i mięso. Przykryć kapustą i wyłożyć na wierzch cebulę z patelni. Przykryć ciężką przykrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę 20 minut.
    Mięso z kapustą najlepiej podać z ziemniakami.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 24 września Zdecydowanie moje smaki :-) Pozdrawiam Ewuniu :*)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń