Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso jest aromatyczne, kruche. Karkówka dobrze smakuje z kiszoną kapustą, cebulą, marchewką. Marynowany imbir dodał potrawie świeżości i wyrazistego smaku.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3618
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1374
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2070
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 755
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3618
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1374
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2070
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 755
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowymi ręcznikami. Karkówkę pokroić w plastry. Lekko rozbić. Posolić. Na patelni, na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym obsmażyć mięso. Mięso odłożyć na półmisek. Na patelni, na której smażyło się mięso zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pomidory z puszki. Dusić kilka minut. Dodać majeranek, pieprz ziołowy, pieprz młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku. Jeszcze chwilę dusić. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Kapustę kiszoną wymieszać z marchewką i marynowanym imbirem z zalewą. Na dno gęsiarki lub naczynia żaroodpornego wyłożyć 1/3 część kapusty kiszonej. Ułożyć 4 kotlety. Ponownie kapusta i mięso. Przykryć kapustą i wyłożyć na wierzch cebulę z patelni. Przykryć ciężką przykrywą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę 20 minut. Mięso z kapustą najlepiej podać z ziemniakami. Smacznego.