Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4762
Dodano: 20.09.2019
Odsłon: 7602
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Karkówkę pociąć na 2 cm plastry.
Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na dwie godziny.
Zrumienić z obu stron na rumiano.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać tłuszcz na którym się rumieniła karkówka i dodać resztę składników.
Dusić pod przykryciem 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Po godzinie zdjąć pokrywkę by nadmiar płynu odparował.
Delikatnie wyjąć mięso a sos zmiksować .
Doprawić wg własnego smaku. Przełożyć mięso do sosu.
Podać z ziemniakami i uduszoną kapustą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

helenapon 11 października 2019Zgłoś do usunięcia
Yol-a: dodałam w tytule wyraz PODANA na duszonej kapuście. Zadowoliłam?0 Kto głosował? | Odpowiedz

yol-a 11 października 2019Zgłoś do usunięcia
Karkówka może pyszna ale tytuł wprowadza w błąd. Karkówka jest podana z kapustą ale nie jest duszona na kapuście jak sugeruje tytuł.0 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 21 września 2019Zgłoś do usunięcia
Super zestaw :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 20 września 2019Zgłoś do usunięcia
Świetny obiadek:)0 Kto głosował? | Odpowiedz