Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka to idealny rodzaj mięsa do przyrządzania na różne sposoby i z różnymi dodatkami. Delikatnie przerośnięta tłuszczem, podczas pieczenia czy duszenia nadaje mięsu soczystości i smaku.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13387
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4217
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43146
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 511
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13387
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4217
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43146
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 511
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 462
Składniki
Karkówkę pociąć na 2 cm plastry. Oprószyć przyprawami i odstawić do lodówki na dwie godziny. Zrumienić z obu stron na rumiano. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać tłuszcz na którym się rumieniła karkówka i dodać resztę składników. Dusić pod przykryciem 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po godzinie zdjąć pokrywkę by nadmiar płynu odparował. Delikatnie wyjąć mięso a sos zmiksować . Doprawić wg własnego smaku. Przełożyć mięso do sosu. Podać z ziemniakami i uduszoną kapustą.