Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka w ketchupie z ananasem

Karkówka w ketchupie z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3897

Dodano:

Odsłon: 4062

Prosto i smacznie, uwielbiam w ten sposób podane mięsa.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Karkówka w ketchupie z ananasem

Przygotowanie

  1. Mięso rozbij lekko tłuczkiem. Składniki marynaty wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zamarynuj mięso Odłóż w chłodne miejsce na min. 2 h. Papryczkę drobno posiekaj, ananasa pokrój w kostkę. Mięso wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiekaj przez 45 minut w 180 stopniach C. Podczas pieczenia podlewaj sokiem z ananasa. Na karkówkę wyłóż ananasa i papryczkę. Zapiekaj jeszcze przez kwadrans, tym razem bez przykrycia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń