Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w miodzie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Oczyść i pokrój cebulę, marchewkę oraz jabłka. Posiekaj papryczkę. Mięso umyj, osusz i obsmaż na gorącym tłuszczu.
Przełóż do rondla, dodaj przygotowane warzywa oraz jabłka. Wsyp rozmaryn, szczyptę majeranku, soli, pieprzu. Podlej winem i duś pod przykryciem. W trakcie duszenia dolewaj wody.
W połowie czasu duszenia dodaj miód i znów duś. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je, a sos zmiksuj. Wlej śmietanę, przypraw. Pokrój w plastry, polej sosem.
Porcje: 4. : 90 min. Cena: 1,40 zł. Kalorie: 610 kcal.
Przepis przysłała Renata Pyzik z IzbicyŹródło: Bella Relaks