Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływająca się w ustach karkówka w slodko- kwaśnym sosie, to idealna propozycja na niedzielny obiad. Proste, szybkie i niedrogie danie dla czterech osób, polecam :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118043
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Płaty mięsa rozłożyć na desce, lekko rozbić, grube środkowe przerosty ponacinać ostrym nożem.
Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia w którym będzie się piec.
Każdy plaster natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem i polać obficie miodem.
Przykryć szczelnie naczynie i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Mięso przed pieczeniem powinno nabrać temperatury pokojowej.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200° C, wstawić naczynie z mięsem pod przykryciem na 40-45 min. Czas zależy od grubości mięsa. Po pół godzinie zmniejszyć temp. do 180° Od czasu do czasu polewać mięso wytworzonym sosem.
Gdy będzie miękkie polać keczupem wymieszanym z sokiem z cytryny. Sos dobrze zamieszać i piec jeszcze mięso ok. 5-10 min.
Gotową karkówkę podawać z ulubionym grubym makaronem, np. świderki, kolanka czy wstążki.
Do tego dania świetnie będzie pasować surówka z pora i marchewki