Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w pomidorach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 202
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 202
Składniki
Mięso pokrój w grubsze plastry, przypraw solą oraz pieprzem i obsmaż na oleju. Ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pokrój cebulę, czosnek, pieczarki. Podsmaż (grzyby smaż oddzielnie), połóż na mięso.
Sok pomidorowy wymieszaj z mąką, śmietaną, serem, ziołami, przypraw. Zalej mięso i zapiekaj 60 min.
Porcje: 8. : 100 min. Cena: 2,30 zł. Kalorie: 580 kcal.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Bella Relaks