Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona na soli to sprawdzony od lat klasyk. Nie ma jednak prostszego przepisu niż ten poniżej.Dla zabieganych przed świętami łatwy sposób na pyszne mięsko bez konieczności marynowania. U mnie zawsze na świąteczy obiad.
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25696
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 86
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25696
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 86
Składniki
Karkówkę umyć i osuszyć. Odważyć tyle soli ile waży mięso. Do brytfanki wsypać sól
Karkówkę nasmarować z każdej strony musztardą. Mięso układamy na soli. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości. Piekłam ok 2 godz.
Po upieczeniu gorące wyjąć z brytfanki żeby nie leżało na spieczonej soli.