Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona na soli to sprawdzony od lat klasyk. Nie ma jednak prostszego przepisu niż ten poniżej.Dla zabieganych przed świętami łatwy sposób na pyszne mięsko bez konieczności marynowania. U mnie zawsze na świąteczy obiad.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118299
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8459
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3126
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2211
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1577
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118299
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8459
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3126
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2211
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1577
Składniki
Karkówkę umyć i osuszyć. Odważyć tyle soli ile waży mięso. Do brytfanki wsypać sól
Karkówkę nasmarować z każdej strony musztardą. Mięso układamy na soli. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości. Piekłam ok 2 godz.
Po upieczeniu gorące wyjąć z brytfanki żeby nie leżało na spieczonej soli.