Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona na soli to sprawdzony od lat klasyk. Nie ma jednak prostszego przepisu niż ten poniżej.Dla zabieganych przed świętami łatwy sposób na pyszne mięsko bez konieczności marynowania. U mnie zawsze na świąteczy obiad.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2276
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421448
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2077
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2276
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421448
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2077
Składniki
Karkówkę umyć i osuszyć. Odważyć tyle soli ile waży mięso. Do brytfanki wsypać sól
Karkówkę nasmarować z każdej strony musztardą. Mięso układamy na soli. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości. Piekłam ok 2 godz.
Po upieczeniu gorące wyjąć z brytfanki żeby nie leżało na spieczonej soli.