Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona na soli to sprawdzony od lat klasyk. Nie ma jednak prostszego przepisu niż ten poniżej.Dla zabieganych przed świętami łatwy sposób na pyszne mięsko bez konieczności marynowania. U mnie zawsze na świąteczy obiad.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10969
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3568
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10969
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3568
Składniki
Karkówkę umyć i osuszyć. Odważyć tyle soli ile waży mięso. Do brytfanki wsypać sól
Karkówkę nasmarować z każdej strony musztardą. Mięso układamy na soli. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości. Piekłam ok 2 godz.
Po upieczeniu gorące wyjąć z brytfanki żeby nie leżało na spieczonej soli.