Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona na soli to sprawdzony od lat klasyk. Nie ma jednak prostszego przepisu niż ten poniżej.Dla zabieganych przed świętami łatwy sposób na pyszne mięsko bez konieczności marynowania. U mnie zawsze na świąteczy obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1550
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1412
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1550
Składniki
Karkówkę umyć i osuszyć. Odważyć tyle soli ile waży mięso. Do brytfanki wsypać sól
Karkówkę nasmarować z każdej strony musztardą. Mięso układamy na soli. Przykrywamy pokrywą i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości. Piekłam ok 2 godz.
Po upieczeniu gorące wyjąć z brytfanki żeby nie leżało na spieczonej soli.