Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki b.k. obsmażone racem z bejcą w ktorej kruszały i na tej bazie przygotowany sos.
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7157
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 30
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 39
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 7157
Szybki posiłek, który sprawia radochę w szczególności dzieciom.
Odsłon: 30
Dziś sławetne (tam skąd pochodzi choć w Europie mało znane) ATAPAKUA - Gula...
Odsłon: 39
Przepis na tę miksturę dała mi tydzień temu moja koleżanka z pracy, prawdziwa...
Odsłon: 39
Składniki
1 - mięso zabejcować na ok.godzinę w bejcy o nastepującym składzie: - olej - ocet balsamiczny - sos sojowy - świeżo zmielone lub utarte w możdzieżumprzyprawy ziarniste - sól Wszystko razem musi być dokładnie wymieszane a mięso umieszczone w takiej bejcy kilkakrotnie przekładane 2 - rozgrzewamy patelnię i mięso wraz z bejcą wrzucamy na nią 3 - obsmazamy kotlety z obydwu stron na rumiano i przekładamy do garnka 4 - na patelnię wlewamy około 250 ml. Wody i gotujemy ją mieszając aby uzyskać cała esencję ze smażenia 5 - wodę przelewamy do garnka z karkówką i wszystko razem gotujemy aż mięso zmięknie 6 - kiedy mięso jest dostatecznie miękkie wyjmujemy je na talerz a sos doprawiamy i zagęszczamy wg uznania 7 - mięso wkładamy spowrotem do garnka Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką. SMACZNEGO!