Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki b.k. obsmażone racem z bejcą w ktorej kruszały i na tej bazie przygotowany sos.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2005
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3693
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2005
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5385
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5456
Składniki
1 - mięso zabejcować na ok.godzinę w bejcy o nastepującym składzie: - olej - ocet balsamiczny - sos sojowy - świeżo zmielone lub utarte w możdzieżumprzyprawy ziarniste - sól Wszystko razem musi być dokładnie wymieszane a mięso umieszczone w takiej bejcy kilkakrotnie przekładane 2 - rozgrzewamy patelnię i mięso wraz z bejcą wrzucamy na nią 3 - obsmazamy kotlety z obydwu stron na rumiano i przekładamy do garnka 4 - na patelnię wlewamy około 250 ml. Wody i gotujemy ją mieszając aby uzyskać cała esencję ze smażenia 5 - wodę przelewamy do garnka z karkówką i wszystko razem gotujemy aż mięso zmięknie 6 - kiedy mięso jest dostatecznie miękkie wyjmujemy je na talerz a sos doprawiamy i zagęszczamy wg uznania 7 - mięso wkładamy spowrotem do garnka Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką. SMACZNEGO!