Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Karkówka w sosie grzybowym"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 147
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Umyte mięso kroję na średniej grubości plastry, posypuję solą, pieprzem i przyprawą Vegetą.
Grzyby obieram, myję, a potem wkładam na chwilę do osolonego wrzątku. Odcedzam, kroję, wrzucam na patelnię i smażę 15 minut na oleju.
Cebulę kroję w półtalarki, por w talarki. W naczyniu żaroodpornym układam warstwami karkówkę, cebulę, por i grzyby, aż do wyczerpania składników.
Piekę 40 minut pod przykryciem w temperaturze 170°C.
Czas przygotowania 70 minut Cena porcji około 1,50 złŹródło: Rewia