Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna karkówka pieczona w sosie własnym. Mięsko smaczne, soczyste i kruche. Przepis bardzo prosty . Polecam
nóż, ręcznik papierowy, głębsza patelnia, widelec, deska do krojenia,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 822
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 283
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 888
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 822
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 283
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kawałki. Następnie natrzeć solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki. Rozgrzać patelnię z niewielką ilością oleju lub masła klarownego, włożyć przygotowane mięso na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć z obydwu stron tak by mięso zmieniło kolor. Mięso podlać wodą ,dodać obraną, drobno pokrojoną w kostkę cebulę, liście laurowe oraz sól i pieprz do smaku. Zakryć przykrywką, zmniejszyć płomień gazu i dusić do miękkości mięsa ( u mnie około 40 minut ), Po czym mięso wyjąc, a z powstałego płynu przygotować sos. Smacznego
Karkówka w sosie gotowa do podania.