Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne z dań kuchni węgierskiej. Proste i smaczne, takie jak u babci.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34693
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 923
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 388
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4033
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34693
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 923
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 388
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4033
Składniki
Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wątróbkę i boczek kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone w paski grzyby (wcześniej namoczone i ugotowane), posiekaną natkę, mieszamy z winem i sokiem pomidorowym, solimy i polewamy mięso. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 50-60 min.