Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne z dań kuchni węgierskiej. Proste i smaczne, takie jak u babci.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8382
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 495
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8382
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 495
Składniki
Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wątróbkę i boczek kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone w paski grzyby (wcześniej namoczone i ugotowane), posiekaną natkę, mieszamy z winem i sokiem pomidorowym, solimy i polewamy mięso. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 50-60 min.