Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne z dań kuchni węgierskiej. Proste i smaczne, takie jak u babci.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1022
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4429
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2836
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38748
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1022
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4429
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2836
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38748
Składniki
Kotlety lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wątróbkę i boczek kroimy w drobną kostkę, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone w paski grzyby (wcześniej namoczone i ugotowane), posiekaną natkę, mieszamy z winem i sokiem pomidorowym, solimy i polewamy mięso. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C przez 50-60 min.