Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i proste
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Karkówkę kroimy na grube plastry ok 2 cm i lekko rozbijamy je pięścią
Doprawiamy mięso solą i pieprzem
Obsmażamy karkówkę z obu stron na patelni teflonowej bez dodawania oleju na małym ogniu (często obracając)
W ostatniej fazie smażenia podlewamy mięso winem i czekamy aż całe odparuje (w przepisie wykorzystane domowe wino jabłkowe półsłodkie)
W międzyczasie na drugiej patelni podsmażamy cebulę pociętą w pierścienie z odrobiną sosu sojowego i pieprzu
Smacznego