Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i proste
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34989
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18648
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34989
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18648
Składniki
Karkówkę kroimy na grube plastry ok 2 cm i lekko rozbijamy je pięścią
Doprawiamy mięso solą i pieprzem
Obsmażamy karkówkę z obu stron na patelni teflonowej bez dodawania oleju na małym ogniu (często obracając)
W ostatniej fazie smażenia podlewamy mięso winem i czekamy aż całe odparuje (w przepisie wykorzystane domowe wino jabłkowe półsłodkie)
W międzyczasie na drugiej patelni podsmażamy cebulę pociętą w pierścienie z odrobiną sosu sojowego i pieprzu
Smacznego