Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i proste
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24978
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24978
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Karkówkę kroimy na grube plastry ok 2 cm i lekko rozbijamy je pięścią
Doprawiamy mięso solą i pieprzem
Obsmażamy karkówkę z obu stron na patelni teflonowej bez dodawania oleju na małym ogniu (często obracając)
W ostatniej fazie smażenia podlewamy mięso winem i czekamy aż całe odparuje (w przepisie wykorzystane domowe wino jabłkowe półsłodkie)
W międzyczasie na drugiej patelni podsmażamy cebulę pociętą w pierścienie z odrobiną sosu sojowego i pieprzu
Smacznego