Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i proste
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 725
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3957
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1370
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 725
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3957
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1370
Składniki
Karkówkę kroimy na grube plastry ok 2 cm i lekko rozbijamy je pięścią
Doprawiamy mięso solą i pieprzem
Obsmażamy karkówkę z obu stron na patelni teflonowej bez dodawania oleju na małym ogniu (często obracając)
W ostatniej fazie smażenia podlewamy mięso winem i czekamy aż całe odparuje (w przepisie wykorzystane domowe wino jabłkowe półsłodkie)
W międzyczasie na drugiej patelni podsmażamy cebulę pociętą w pierścienie z odrobiną sosu sojowego i pieprzu
Smacznego