Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mięsu odpowiedni smak i kruchość, dzięki czemu danie będzie wyśmienite. Dzisiaj proponujemy zamarynować karkówkę w aromatycznych ziołach i przyprawach oraz w musztardzie. Zaczynamy sezon grillowy.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 320
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3721
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1277
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 320
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3721
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1277
Składniki
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-marynata-do-karkowki-z-grilla,2042315,walek.html
Wyjmujemy kotlety z lodówki godzinę przed grillowaniem, układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy przez około 5-6 minut z każdej strony. Podczas pieczenia smarujemy karkówkę marynatą, która obciekła z kotletów. Grillujemy mięso na dużym ogniu, na koniec odkładamy je na bok rusztu, gdzie jest mniejszy ogień, na 10-15 minut. Po tym czasie zdejmujemy karkówkę z rusztu.
Karkówka z grilla gotowa!