Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka jest smacznym mięsem do grillowania, podstawą jej smaku jest marynata, ta skomponowana przeze mnie sprawia że mięso jest idealnie soczyste o delikatnym smaku. Dania tego nie powinno zabraknąć jeśli przygotowujemy przyjęcie grillowe,
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 214
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16262
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 87
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 226
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 214
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16262
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 87
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 226
Składniki
Karkówkę myję, osuszam ręcznikiem kuchennym, kroję na 1,5 cm plastry.Przygotowuję marynatę: Ziarenka pieprzu, cukier, czubrycę, rozmaryn, kminek, ostrą paprykę i kolendrę umieszczam w moździerzu i rozcieram na proszek, przesypuję zioła do miski, wlewam powoli piwo, dodaję musztardę, mieszam, wlewam oliwę, dodaję posiekaną drobno czerwoną cebulę oraz liść laurowy, sól, mieszam ponownie, maczam po plastrze w marynacie mięso, układam w naczyniu zalewam mięso reszta marynaty i odstawiam na całą noc do lodówki.
Następnego dnia przekładam na tacki grillowe i grilluję z każdej strony aż mięso będzie miękkie i złociste. Podaję z sosem barbecue. Smacznego!