Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj gotujemy w plenerze, przedstawię Wam przepis na danie jednogarnkowe, przepyszną marynowaną karkówkę z ziemniakami i brokułem. Na świeżym powietrzu smakuje lepiej :-) Zapraszam serdecznie na film. Smacznego !!! https://youtu.be/sggeTHCffe4
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na 8 części, zalewamy zimną wodą, brokuł myjemy i rozdzielamy na mniejsze różyczki, cebulę kroimy w grubsze plastry, czosnek drobno siekamy bądź miksujemy z olejem.
Karkówkę należy przepłukać.
Zabieramy się za zrobienie marynaty.
Do większej miski wlewamy olej z czosnkiem, wrzucamy majeranek i paprykę, solimy i pieprzymy, całość mieszamy, następnie wrzucamy 4 równe kotlety z karkówki i dokładnie nacieramy marynatą, dorzucamy jeszcze cebulę i przekładamy nią karkówkę, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin.
Następnie mocno rozgrzewamy grilla z brytfanką, jeśli chodzi o wypad plenerowy, a w domu rozgrzewamy mocno dużą patelnię i wrzucamy karkówkę z cebulą podsmażamy z 2 stron po 2-3 minuty, dolewamy 150 ml. wody i przykrywamy pokrywką, dusimy ok 20 minut i dorzucamy ziemniaki, można delikatnie posolić, dusimy kolejne 20-30 minut i dorzucamy brokuł, zmniejszamy jeszcze bardziej gaz i dusimy kolejne 15 minut i danie jednogarnkowe mamy gotowa.
Na sam koniec można dosolić jeśli jest to konieczne :-)
Gotowe !!!
Zapraszam na film z wyjazdu plenerowego :-)
https://youtu.be/sggeTHCffe4
Brokuł,to smaczne warzywo ,które wzbogacone o mięsny dodatek stanowi doskonał...
Odsłon: 380
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na 8 części, zalewamy zimną wodą, brokuł myjemy i rozdzielamy na mniejsze różyczki, cebulę kroimy w grubsze plastry, czosnek drobno siekamy bądź miksujemy z olejem. Karkówkę należy przepłukać. Zabieramy się za zrobienie marynaty. Do większej miski wlewamy olej z czosnkiem, wrzucamy majeranek i paprykę, solimy i pieprzymy, całość mieszamy, następnie wrzucamy 4 równe kotlety z karkówki i dokładnie nacieramy marynatą, dorzucamy jeszcze cebulę i przekładamy nią karkówkę, przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin.
Następnie mocno rozgrzewamy grilla z brytfanką, jeśli chodzi o wypad plenerowy, a w domu rozgrzewamy mocno dużą patelnię i wrzucamy karkówkę z cebulą podsmażamy z 2 stron po 2-3 minuty, dolewamy 150 ml. wody i przykrywamy pokrywką, dusimy ok 20 minut i dorzucamy ziemniaki, można delikatnie posolić, dusimy kolejne 20-30 minut i dorzucamy brokuł, zmniejszamy jeszcze bardziej gaz i dusimy kolejne 15 minut i danie jednogarnkowe mamy gotowa. Na sam koniec można dosolić jeśli jest to konieczne :-) Gotowe !!! Zapraszam na film z wyjazdu plenerowego :-) https://youtu.be/sggeTHCffe4
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 363