Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z kukurydzą i papryką

Karkówka z kukurydzą i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 31

Smaczny pomysł na "Karkówka z kukurydzą i papryką"

Składniki

  • półtora kg karkówki (może być szynka)
  • przyprawa do wieprzowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • czerwona papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • cebula
  • jajko
  • łyżka mąki
  • sól
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karkówkę umyj, osusz. Wierzch natnij w kilku miejscach. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, natrzyj mięso. Posyp ze wszystkich stron przyprawą do wieprzowiny. Szczelnie owiń w folię spożywczą, włóż do lodówki na noc.

  2. Cebulę obierz, posiekaj. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, pokrój w niewielką kostkę. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj paprykę, smaż 10 minut. Nadmiar płynu odlej.

  3. Dodaj osączoną z zalewy kukurydzę, wymieszaj. Jajko roztrzep z mąką. Dodaj do jarzyn, wymieszaj, smaż 1-2 minuty. Przypraw solą.

  4. Masą napełnij nacięcia w karkówce. Włóż do rękawa do pieczenia, zrób kilka dziurek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz około półtorej godziny. 15 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw, temperaturę zwiększ do 200°C.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń