Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne szaszłyki w troszkę innym wydaniu :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424819
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4751
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424819
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10650
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336937
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4751
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę. Papryki opłucz, osusz. Przekrój ma połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ również pokrój w dużą kostkę.
Przygotuj marynatę. Piwo wymieszaj z łyżką octu. Dodaj musztardę i olej. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Dodaj do marynaty.
Całość dopraw solą oraz pieprzem. Pokrojoną karkówkę i papryki włóż do miski. Zalej przygotowaną marynatą. Przemieszaj, by wszystkie składniki się nią pokryły. Odstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie. Nadziewaj na przemian kawałki mięsa oraz żółtej i czerwonej papryki. Piecz na ruszcie, często obracając, około 25 minut. Szaszłyki możesz też usmażyć w domu, na patelni grillowej.