Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z papryką

Karkówka z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 400

Dodano:

Odsłon: 3444

Bardzo smaczne szaszłyki w troszkę innym wydaniu :)
Reklama
Reklama
Karkówka z papryką

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę. Papryki opłucz, osusz. Przekrój ma połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ również pokrój w dużą kostkę.

  2. Przygotuj marynatę. Piwo wymieszaj z łyżką octu. Dodaj musztardę i olej. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Dodaj do marynaty.

  3. Całość dopraw solą oraz pieprzem. Pokrojoną karkówkę i papryki włóż do miski. Zalej przygotowaną marynatą. Przemieszaj, by wszystkie składniki się nią pokryły. Odstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

  4. Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie. Nadziewaj na przemian kawałki mięsa oraz żółtej i czerwonej papryki. Piecz na ruszcie, często obracając, około 25 minut. Szaszłyki możesz też usmażyć w domu, na patelni grillowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń