Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne szaszłyki w troszkę innym wydaniu :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2108
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1219
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2344
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2108
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1219
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2344
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój w dużą kostkę. Papryki opłucz, osusz. Przekrój ma połówki. Usuń gniazda nasienne. Miąższ również pokrój w dużą kostkę.
Przygotuj marynatę. Piwo wymieszaj z łyżką octu. Dodaj musztardę i olej. Czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Dodaj do marynaty.
Całość dopraw solą oraz pieprzem. Pokrojoną karkówkę i papryki włóż do miski. Zalej przygotowaną marynatą. Przemieszaj, by wszystkie składniki się nią pokryły. Odstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Patyczki do szaszłyków namocz w zimnej wodzie. Nadziewaj na przemian kawałki mięsa oraz żółtej i czerwonej papryki. Piecz na ruszcie, często obracając, około 25 minut. Szaszłyki możesz też usmażyć w domu, na patelni grillowej.