Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 58
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Karkówkę (ew. łopatkę) opłucz, osusz. Posyp solą oraz pieprzem. Natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Potem mięso rozetnij na duży płat. Posmaruj sosem pesto. Ciasno zwiń. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Ułóż w brytfance. Obłóż gałązkami rozmarynu.
Cukinię pokrój w plasterki. Szalotki obierz. Mięso obłóż szalotkami, plasterkami cukinii. Warzywa posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą. Całość podlej bulionem. Piecz godzinę w temp. 175oC. Pomidorki dodaj do mięsa ok. 20 minut przed końcem pieczenia.Źródło: Naj