Dzisiejsza propozycja jest bardzo smaczna i prosta. W dobie gdzie wszyscy się spieszą na zrobienie tego dania potrzeba mało czasu.
Karkówka z pieczarkami
Składniki
- Karkówka 3/4 kg
- Papryka mielona słodka wędzona, majranek
- Pieczarki 400 g
- Cebula 1 szt
- Marchewka1 szt
- Sól, pieprz
- Pietruszka żywa 1/2 pęczka
Składniki
- Karkówka 3/4 kg
- Papryka mielona słodka wędzona, majranek
- Pieczarki 400 g
- Cebula 1 szt
- Marchewka1 szt
- Sól, pieprz
- Pietruszka żywa 1/2 pęczka

Etapy przygotowania
Zaczynamy robienie tego dania od pocięcia w grubsze plastry karkówki. Następnie wlewamy do garnka trochę wody i wkładamy mięso. Solimy i pieprzymy.

Całe mięso w garnku posypujemy dużą ilością papryki wędzonej by ten smak dominował w daniu. Zakrywamy pokrywką i zaczynamy dusić podlewając czasami wodą.

Pieczarki obieram i kroimy w ćwiartki. Musi być ich dużo bo pamiętamy, że podczas duszenia pieczarki kurczą się a my chcemy by to było główne warzywo w naszym daniu. To samo robimy z pietruszką.

Po około 30 minutach, pokrojone warzywa dodajemy do mięsa oraz dodajemy trochę majranku. Dusimy dalej na średnim ogniu.

Po około 1 godzinie sprawdzamy czy mięso jest już miękkie. Ja lubię jak jest bardzo miękkie. Jeśli takie jest no to teraz życzę smacznego.

Przepis w Waszym wykonaniu (14)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 100
Ostatnio komentowane przepisy

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Tłusty czwartek
- Walentynki
- Halloween
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
Odsłon: 100



Składniki
- Karkówka 3/4 kg
- Papryka mielona słodka wędzona, majranek
- Pieczarki 400 g
- Cebula 1 szt
- Marchewka1 szt
- Sól, pieprz
- Pietruszka żywa 1/2 pęczka
Zaczynamy robienie tego dania od pocięcia w grubsze plastry karkówki. Następnie wlewamy do garnka trochę wody i wkładamy mięso. Solimy i pieprzymy.
Całe mięso w garnku posypujemy dużą ilością papryki wędzonej by ten smak dominował w daniu. Zakrywamy pokrywką i zaczynamy dusić podlewając czasami wodą.
Pieczarki obieram i kroimy w ćwiartki. Musi być ich dużo bo pamiętamy, że podczas duszenia pieczarki kurczą się a my chcemy by to było główne warzywo w naszym daniu. To samo robimy z pietruszką.
Po około 30 minutach, pokrojone warzywa dodajemy do mięsa oraz dodajemy trochę majranku. Dusimy dalej na średnim ogniu.
Po około 1 godzinie sprawdzamy czy mięso jest już miękkie. Ja lubię jak jest bardzo miękkie. Jeśli takie jest no to teraz życzę smacznego.