Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza propozycja jest bardzo smaczna i prosta. W dobie gdzie wszyscy się spieszą na zrobienie tego dania potrzeba mało czasu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 74
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1124
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1999
Świąteczne smaki.
Odsłon: 248
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1978
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 74
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1124
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1999
Świąteczne smaki.
Odsłon: 248
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1978
Składniki
Zaczynamy robienie tego dania od pocięcia w grubsze plastry karkówki. Następnie wlewamy do garnka trochę wody i wkładamy mięso. Solimy i pieprzymy.
Całe mięso w garnku posypujemy dużą ilością papryki wędzonej by ten smak dominował w daniu. Zakrywamy pokrywką i zaczynamy dusić podlewając czasami wodą.
Pieczarki obieram i kroimy w ćwiartki. Musi być ich dużo bo pamiętamy, że podczas duszenia pieczarki kurczą się a my chcemy by to było główne warzywo w naszym daniu. To samo robimy z pietruszką.
Po około 30 minutach, pokrojone warzywa dodajemy do mięsa oraz dodajemy trochę majranku. Dusimy dalej na średnim ogniu.
Po około 1 godzinie sprawdzamy czy mięso jest już miękkie. Ja lubię jak jest bardzo miękkie. Jeśli takie jest no to teraz życzę smacznego.