Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsze przy jej przygotowaniu nie napracujecie się.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2572
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101897
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6292
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2572
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101897
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6292
Składniki
Karkówkę posypać vegetą i podsmażyć(krótko) na złoty kolor na suchej patelni. Pieczarki umyć i pokroić w plastry.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian pieczarki i karkówkę aż do wyczerpania wszystkich składników ( na wierzchu układamy pieczarki). Piec w zamkniętym naczyniu w 190 stopni ok. 1-1,15 godziny. Po tym czasie śmietanę rozrabiamy z mąką , cebulą i ewentualnie jeszcze z odrobiną vegety. Wylewamy na mięso ,zamykamy naczynie i pieczemy jeszcze ok. 0,5 godz.( lub w zależności od miękkości mięsa, dłużej)
Podajemy wg upodobania z kluskami, ryżem , kopytkami.