Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsze przy jej przygotowaniu nie napracujecie się.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1758
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8312
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253064
Polecam.
Odsłon: 1404
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1758
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8312
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 728
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253064
Polecam.
Odsłon: 1404
Składniki
Karkówkę posypać vegetą i podsmażyć(krótko) na złoty kolor na suchej patelni. Pieczarki umyć i pokroić w plastry.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian pieczarki i karkówkę aż do wyczerpania wszystkich składników ( na wierzchu układamy pieczarki). Piec w zamkniętym naczyniu w 190 stopni ok. 1-1,15 godziny. Po tym czasie śmietanę rozrabiamy z mąką , cebulą i ewentualnie jeszcze z odrobiną vegety. Wylewamy na mięso ,zamykamy naczynie i pieczemy jeszcze ok. 0,5 godz.( lub w zależności od miękkości mięsa, dłużej)
Podajemy wg upodobania z kluskami, ryżem , kopytkami.