Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsze przy jej przygotowaniu nie napracujecie się.
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 343
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3066
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 153
Pyszne i puszyste ciasto ze śliwkami
Odsłon: 343
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3066
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 153
Składniki
Karkówkę posypać vegetą i podsmażyć(krótko) na złoty kolor na suchej patelni. Pieczarki umyć i pokroić w plastry.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian pieczarki i karkówkę aż do wyczerpania wszystkich składników ( na wierzchu układamy pieczarki). Piec w zamkniętym naczyniu w 190 stopni ok. 1-1,15 godziny. Po tym czasie śmietanę rozrabiamy z mąką , cebulą i ewentualnie jeszcze z odrobiną vegety. Wylewamy na mięso ,zamykamy naczynie i pieczemy jeszcze ok. 0,5 godz.( lub w zależności od miękkości mięsa, dłużej)
Podajemy wg upodobania z kluskami, ryżem , kopytkami.