Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta karkówka wzbudzi zachwyt zarówno dzieci jak i dorosłych. A co najważniejsze przy jej przygotowaniu nie napracujecie się.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4533
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4533
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 543
Składniki
Karkówkę posypać vegetą i podsmażyć(krótko) na złoty kolor na suchej patelni. Pieczarki umyć i pokroić w plastry.
W naczyniu żaroodpornym układać na przemian pieczarki i karkówkę aż do wyczerpania wszystkich składników ( na wierzchu układamy pieczarki). Piec w zamkniętym naczyniu w 190 stopni ok. 1-1,15 godziny. Po tym czasie śmietanę rozrabiamy z mąką , cebulą i ewentualnie jeszcze z odrobiną vegety. Wylewamy na mięso ,zamykamy naczynie i pieczemy jeszcze ok. 0,5 godz.( lub w zależności od miękkości mięsa, dłużej)
Podajemy wg upodobania z kluskami, ryżem , kopytkami.