Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z pieczarkami i papryką

Karkówka z pieczarkami i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4693

Dodano:

Odsłon: 35786

Karkówka pieczona z pieczarkami, papryką i serem. Będzie smakowała każdemu mięsożercy :)

Składniki

  • 5 plastrów karkówki o grubości 1,5 cm
  • sól, pieprz
  • papryka słodka
  • 0,5 kg pieczarek
  • 1/2 małej czerwonej papryki
  • 10 plastrów sera żółtego
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka oregano
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry karkówki cienko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy aż woda odparuje. Paprykę kroimy w małą kostkę i dodajemy do pieczarek razem z tymiankiem i oregano. Wszystko razem wymieszamy. Na połowie plastra karkówki kładziemy plasterek sera, na ser kładziemy pieczarki z papryką, na to znów plasterek sera i składamy na pół, przykrywając drugą połowa plastra. Poskładaną karkówkę układamy na blasze z piekarnika lub w innym naczyniu do zapiekania. Wlewamy do naczynia ok. pół szklanki wody (jeśli będziemy piec w mniejszym naczyniu to wody też wlewamy mniej). Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń