Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka pieczona z pieczarkami, papryką i serem. Będzie smakowała każdemu mięsożercy :)
W żadne Święta nie może na Naszym stole zabraknąć pieczystego. Szczególnie Ka...
Odsłon: 17082
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 7207
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 33
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 90
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 62
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 58
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 7207
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 33
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 90
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 62
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 58
Składniki
Plastry karkówki cienko rozbijamy tłuczkiem i posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy aż woda odparuje. Paprykę kroimy w małą kostkę i dodajemy do pieczarek razem z tymiankiem i oregano. Wszystko razem wymieszamy. Na połowie plastra karkówki kładziemy plasterek sera, na ser kładziemy pieczarki z papryką, na to znów plasterek sera i składamy na pół, przykrywając drugą połowa plastra. Poskładaną karkówkę układamy na blasze z piekarnika lub w innym naczyniu do zapiekania. Wlewamy do naczynia ok. pół szklanki wody (jeśli będziemy piec w mniejszym naczyniu to wody też wlewamy mniej). Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Dania główne
Makaron orzo z pieczarkami
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 23
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 33