Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z pieczarkami w ketchupie to przepis, który idealnie sprawdza się nie tylko na rodzinny obiad, ale i na różne większe lub mniejsze przyjęcia. Jest to idealna propozycja dla zabieganych osób, doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny a także gorącą kolację.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3242
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 185
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3242
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 185
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 66
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 96
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Pokrojoną karkówkę oprószamy solą, czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi z obu stron, po czym odstawiamy na godzinę do lodówki.
Obraną cebulę kroimy w piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki. Plastry mięsa wyciągamy z lodówki, następnie połowę kawałków karkówki przekładamy do żaroodpornej formy posmarowanej tłuszczem, układając jeden obok drugiego. Na karkówce umieszczamy pokrojoną cebulę a na warstwie cebuli układamy pokrojone pieczarki. Warstwę pieczarek polewamy połową ketchupu. Na ketchupie układamy pozostałe mięso i polewamy drugą częścią ketchupu, wierzch starannie rozprowadzamy łyżką. Tak przygotowana karkówkę pieczemy około 90 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C.