Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z pieczarkami w ketchupie to przepis, który idealnie sprawdza się nie tylko na rodzinny obiad, ale i na różne większe lub mniejsze przyjęcia. Jest to idealna propozycja dla zabieganych osób, doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny a także gorącą kolację.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2615
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101911
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6299
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2615
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101911
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6299
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Pokrojoną karkówkę oprószamy solą, czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi z obu stron, po czym odstawiamy na godzinę do lodówki.
Obraną cebulę kroimy w piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki. Plastry mięsa wyciągamy z lodówki, następnie połowę kawałków karkówki przekładamy do żaroodpornej formy posmarowanej tłuszczem, układając jeden obok drugiego. Na karkówce umieszczamy pokrojoną cebulę a na warstwie cebuli układamy pokrojone pieczarki. Warstwę pieczarek polewamy połową ketchupu. Na ketchupie układamy pozostałe mięso i polewamy drugą częścią ketchupu, wierzch starannie rozprowadzamy łyżką. Tak przygotowana karkówkę pieczemy około 90 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C.