Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka z pieczarkami w ketchupie to przepis, który idealnie sprawdza się nie tylko na rodzinny obiad, ale i na różne większe lub mniejsze przyjęcia. Jest to idealna propozycja dla zabieganych osób, doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny a także gorącą kolację.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9792
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2434
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1579
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 572
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3717
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9792
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2434
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1579
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 572
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3717
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry a następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Pokrojoną karkówkę oprószamy solą, czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi z obu stron, po czym odstawiamy na godzinę do lodówki.
Obraną cebulę kroimy w piórka. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki. Plastry mięsa wyciągamy z lodówki, następnie połowę kawałków karkówki przekładamy do żaroodpornej formy posmarowanej tłuszczem, układając jeden obok drugiego. Na karkówce umieszczamy pokrojoną cebulę a na warstwie cebuli układamy pokrojone pieczarki. Warstwę pieczarek polewamy połową ketchupu. Na ketchupie układamy pozostałe mięso i polewamy drugą częścią ketchupu, wierzch starannie rozprowadzamy łyżką. Tak przygotowana karkówkę pieczemy około 90 min. w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st C.