Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z serem Favita i szałwią"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22429
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 191
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22429
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 216
Składniki
Kotlety umyj, osusz, rozbij przez folię spożywczą. Następnie każdy przekrój na pół. Delikatnie oprósz je solą i pieprzem. Na każdą część mięsa wyłóż porcję pokruszonego sera Favita MLEKOVITY. Zwiń mięso w ruloniki.
Postaw obok siebie po dwa ruloniki mięsa. Rozłóż na nich listki szałwii i przykryj wzdłuż plastrami boczku, zawijając po bokach. Zepnij je w pary długi- mi patyczkami do szaszłyków.
Do brytfanki włóż szaszłyki, na wierzch wyłóż połowę masła Polskiego MLEKOVITA pokrojonego na małe kawałki i podlej bulionem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 220oC ok. 35 minut, podlewając szaszłyki sosem, który się utworzył. Upieczone szaszłyki wyjmij z brytfanny i odstaw pod przykryciem.
Do wypieczonego sosu dodaj resztę masła Polskiego MLEKOVITA, zagotuj i, ciągle mieszając, wlej kwaśną śmietanę Polską MLEKOVITA.
ok. 50 minut, Porcja 470 kcal, Koszt porcji ok. 3,90 zł, Przepis dla 4 osóbŹródło: Kobieta i życie