Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka z serem Favita i szałwią"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 150
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1313
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1079
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 150
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1313
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1079
Składniki
Kotlety umyj, osusz, rozbij przez folię spożywczą. Następnie każdy przekrój na pół. Delikatnie oprósz je solą i pieprzem. Na każdą część mięsa wyłóż porcję pokruszonego sera Favita MLEKOVITY. Zwiń mięso w ruloniki.
Postaw obok siebie po dwa ruloniki mięsa. Rozłóż na nich listki szałwii i przykryj wzdłuż plastrami boczku, zawijając po bokach. Zepnij je w pary długi- mi patyczkami do szaszłyków.
Do brytfanki włóż szaszłyki, na wierzch wyłóż połowę masła Polskiego MLEKOVITA pokrojonego na małe kawałki i podlej bulionem. Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 220oC ok. 35 minut, podlewając szaszłyki sosem, który się utworzył. Upieczone szaszłyki wyjmij z brytfanny i odstaw pod przykryciem.
Do wypieczonego sosu dodaj resztę masła Polskiego MLEKOVITA, zagotuj i, ciągle mieszając, wlej kwaśną śmietanę Polską MLEKOVITA.
ok. 50 minut, Porcja 470 kcal, Koszt porcji ok. 3,90 zł, Przepis dla 4 osóbŹródło: Kobieta i życie