Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 1055 Ocena: 13247

Dodano:

Odsłon: 1026

Delikatne, aromatyczne mięso z karkówki wieprzowej z dodatkiem cebuli i pieczarek z nutką smaku chińskiego, to doskonała propozycja na sobotni obiad.

Składniki

  • 1kg karkówki wieprzowej
  • 6 szt. cebul
  • 1 kg pieczarek
  • 62 g zupy cebulowej w proszku
  • 27 g Fix do potraw chińskich
  • 750 ml wody
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karkówka z sosie cebulowo- chińskim

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso z każdej strony. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.

  2. 3. Cebule obieramy, kroimy w krążki i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy, umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
    4. Grzyby z cebulą układamy na mięsie.

  3. 5. Do naczynia wsypujemy zupy cebulowe oraz fix do potraw chińskich i rozrabiamy z wodą. Następnie wylewamy na mięso.
    6. Danie pieczemy 70 minut w 180°C.

  4. 7. Gotowe.
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 21 lipca Wyborna karkówka. Świetny przepis <3

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lipca Widzisz, musimy kiedyś taki przepis uskutecznić, bo ostatnimi czasy, jak karkówka, to tylko w marynacie z grilla ;p
Jakaś odmiana jest wskazana :)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń