Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z żurawiną"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28532
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28532
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Karkówkę oczyść, umyj, osusz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, jabłka pokrój na cząstki i usuń gniazda nasienne, żurawinę przebierz.
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso z obu stron na lekko złoty kolor, oprósz solą i pieprzem, przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj jabłka, przesmaż i połącz z umytą żurawiną, oprósz majerankiem, solą, pieprzem, po czym obłóż karkówkę.
W naczyniu rozłóż też równomiernie kawałki masła. Piecz w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 30 min. Mięso podaj oprószone listkami świeżego majeranku.Źródło: Świat kobiety