Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z żurawiną"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 201
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22447
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 201
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22447
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 229
Składniki
Karkówkę oczyść, umyj, osusz, pokrój na plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, jabłka pokrój na cząstki i usuń gniazda nasienne, żurawinę przebierz.
Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso z obu stron na lekko złoty kolor, oprósz solą i pieprzem, przełóż do naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę, dodaj jabłka, przesmaż i połącz z umytą żurawiną, oprósz majerankiem, solą, pieprzem, po czym obłóż karkówkę.
W naczyniu rozłóż też równomiernie kawałki masła. Piecz w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 30 min. Mięso podaj oprószone listkami świeżego majeranku.Źródło: Świat kobiety