Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka ze szparagami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 133
Składniki
Przygotuj farsz: cebule obierz i po krój w kostkę, podsmaż na patelni. Wydrąż środek z papryki, opłucz i pokrój. Dwa ząbki czosnku obierz i posiekaj. Paprykę i czosnek dodaj do cebuli. Potem dołóż koncentrat pomidorowy i ser. Wymieszaj.
Mięso przekrój na pół, posyp solą oraz pieprzem i rozprowadź równomiernie nadzienie. Pieczeń zwiń w rulon i zwiąż sznurkiem.
Karkówkę piecz około 2 i pół godziny w temperaturze 175 stopni Celsjusza. W połowie pieczenia podlej mięso szklanką wody.
Do garnka z gotującą się wodą wrzuć umytą i obraną marchewkę. Po upływie 5 minut dodaj szparagi (wcześniej utnij ok. 1/3 szparagów od dołu). Gotuj kolejne 10 minut.
Na patelnię przelej sos z pie czeni. Dosyp mąkę kukurydzianą. Rozmieszaj i doprowadź do wrzenia.
Resztę czosnku pokrój w plasterki i podsmaż na maśle. Danie podawaj z czosnkiem, marchewką i szparagami.Źródło: Tele Tydzień