Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13285
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5806
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7455
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowy zeszklić pokrojoną drobno cebulkę. Dodać ziemniaki rozdrobnione. Mogą być przeciśnięte przez praskę lub dobrze ubite. Chwile posmażyć. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku.
Karkówkę pokroić na malutkie kawałeczki lub poszarpać.
Pokrojone w plasterki pieczarki usmażyć na masełku. Dobrze odparować. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku.
Na naleśnik nakładać porcję ziemniaków. Na ziemniaki pokrojone mięso i pieczarki. Zrobić pakiecik. Zawinąć dolny brzeg naleśnika do środka, następnie górny i boczne skrzydełka.
Taki pakiecik zamaczać w rozbełtanych jajkach i smażyć na patelni, na oleju rzepakowym. Najlepiej kłaść składaną stroną do patelni i następnie obrócić.
Pakieciki powinny być ładnie zapieczone, na złoty kolor.
Tak samo postąpić z pozostałymi naleśnikami.
Salsa ogórkowa:
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Do ogórków dodać odsączony na sicie groszek zielony i pokrojoną w drobną kostkę szalotkę. Dodać koperek, olej lniany, miód, sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Gotowe.
Smacznego.
*
Można wykorzystać ziemniaki gotowane poprzedniego dnia. Można wykorzystać resztki wędlin.