Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...z ogórkiem kiszonym. Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 843
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12708
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 843
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12708
Składniki
Na patelni, na oleju rzepakowy zeszklić pokrojoną drobno cebulkę. Dodać ziemniaki rozdrobnione. Mogą być przeciśnięte przez praskę lub dobrze ubite. Chwile posmażyć. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku.
Karkówkę pokroić na malutkie kawałeczki lub poszarpać.
Pokrojone w plasterki pieczarki usmażyć na masełku. Dobrze odparować. Dodać sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku.
Na naleśnik nakładać porcję ziemniaków. Na ziemniaki pokrojone mięso i pieczarki. Zrobić pakiecik. Zawinąć dolny brzeg naleśnika do środka, następnie górny i boczne skrzydełka.
Taki pakiecik zamaczać w rozbełtanych jajkach i smażyć na patelni, na oleju rzepakowym. Najlepiej kłaść składaną stroną do patelni i następnie obrócić.
Pakieciki powinny być ładnie zapieczone, na złoty kolor.
Tak samo postąpić z pozostałymi naleśnikami.
Salsa ogórkowa:
Ogórki pokroić w drobną kostkę. Do ogórków dodać odsączony na sicie groszek zielony i pokrojoną w drobną kostkę szalotkę. Dodać koperek, olej lniany, miód, sól i pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Gotowe.
Smacznego.
*
Można wykorzystać ziemniaki gotowane poprzedniego dnia. Można wykorzystać resztki wędlin.