Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2329 Ocena: 51789
Dodano: 23.03.2018
Odsłon: 459
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kalafior dzielimy na różyczki, najlepiej większe. Układamy na dnie garnka.
Posiekaną cebulę dusimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy mięso mielone i przy pomocy szpatułki rozdrabniamy je. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, chwilę dusimy i zalewamy różyczki kalafiora.
Do garnka wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem około 30 min.
Podajemy od razu po przygotowaniu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (15)

Obserwator 25 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Ale to było pyszne.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 24 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznosci, bardzo lubie kalafoira i jaki piekny kolor :-) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 23 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Fajne danie, super przepis, ale "No i jeszcze ten Nevermore", to tego się nie spodziewałem po koledze :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 23 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Nie ważne czyja wersja haha,,,ważne,że potrawa przepyszna,a Twoje podanie już w szczególności:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 23 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Czuje sie coraz bardziej zachecona do tego dania najpierw bryska, teraz tutaj, trzeba bedzie sprobowac :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 23 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Twoja wersja ładniej podana niż moja, mam nadzieje że smakowało ;-) Odpowiedzi: 6 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz