Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze oczy przykuł nietypowy dla nas przepis Kasi-bryssska, bo wcześniej nie znaliśmy tego tureckiego połączenia. Musakkę jedliśmy w Grecji, więc zdziwiliśmy się ogromnie, że istnieje jeszcze inna wersja tego dania. Kolejny raz zdziwiliśmy się próbując tego dania. Przepyszne połączenie, do tego bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419370
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5023
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419370
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki, najlepiej większe. Układamy na dnie garnka. Posiekaną cebulę dusimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy mięso mielone i przy pomocy szpatułki rozdrabniamy je. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, chwilę dusimy i zalewamy różyczki kalafiora. Do garnka wlewamy wodę, dusimy pod przykryciem około 30 min. Podajemy od razu po przygotowaniu.