Do góry

Dania główne Przepis na:

Karp chrzanem nadziewany

Karp chrzanem nadziewany

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 491

Dodano:

Odsłon: 2055

Karp faszerowany chrzanem - pieczony w całości w piekarniku.

Składniki

  • karp o wadze ok. 1 ½ kg
  • jabłko 1 szt.
  • jajka 2 szt.
  • mały słoiczek chrzanu
  • sól
  • pieprz
  • kilka łyżek masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Karp chrzanem nadziewany

Przygotowanie

  1. Karpia oczyścić, opłukać, osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem. Na tarce warzywnej zetrzeć obrane jabłko i ugotowane na twardo jajka. Wymieszać z chrzanem. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć do ryby. Spiąć metalowymi szpilkami i związać dratwą.

  2. Włożyć do rękawa do pieczenia. Na karpia dać trochę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. 20 minut przed końcem rozciąć i rozchylić folię.
    Na stół podawać w całości (wcześniej wyjąć szpilki).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń