Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 491
Dodano: 24.11.2020
Odsłon: 2055
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Karpia oczyścić, opłukać, osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem. Na tarce warzywnej zetrzeć obrane jabłko i ugotowane na twardo jajka. Wymieszać z chrzanem. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć do ryby. Spiąć metalowymi szpilkami i związać dratwą.
Włożyć do rękawa do pieczenia. Na karpia dać trochę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. 20 minut przed końcem rozciąć i rozchylić folię.
Na stół podawać w całości (wcześniej wyjąć szpilki).
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Dariusz-D 24 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Co to znaczy spiąć dratwa??0 Kto głosował? | Odpowiedz