Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp faszerowany chrzanem - pieczony w całości w piekarniku.
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 54
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 87
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2630
Wspaniały deser składający się z połączenia czekolady, jajek, bitej śmietany...
Odsłon: 54
danie szybkie, proste i pyszne czyli takie jakie lubimy najbardziej
Odsłon: 87
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 2630
Składniki
Karpia oczyścić, opłukać, osuszyć i przyprawić solą oraz pieprzem. Na tarce warzywnej zetrzeć obrane jabłko i ugotowane na twardo jajka. Wymieszać z chrzanem. Przyprawić solą i pieprzem. Nałożyć do ryby. Spiąć metalowymi szpilkami i związać dratwą.
Włożyć do rękawa do pieczenia. Na karpia dać trochę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. 20 minut przed końcem rozciąć i rozchylić folię. Na stół podawać w całości (wcześniej wyjąć szpilki).