Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej delikatna. Wystarczy, że przygotujesz go dzień wcześniej i włożysz do lodówki, a następnie usmażysz jak zawsze.
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5314
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5314
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 406
Składniki
Karpia oczyść, umyj i osusz. Następnie pokrój na mniejsze części. Cebulę posiekaj w piórka i ułóż je na dnie dużego naczynia. Włóż karpia i zalej całość mlekiem. Wrzuć ziela angielskie i liście laurowe. Jeśli mleko nie przykryje całości ryb, to dolej go nieco więcej. Wstaw do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu karpia, odsącz go i osusz ręcznikiem. Posól i popieprz z każdej strony. Obtocz każdy kawałek w mące. Smaż na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.
Podawaj od razu po usmażeniu.