Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej delikatna. Wystarczy, że przygotujesz go dzień wcześniej i włożysz do lodówki, a następnie usmażysz jak zawsze.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Składniki
Karpia oczyść, umyj i osusz. Następnie pokrój na mniejsze części. Cebulę posiekaj w piórka i ułóż je na dnie dużego naczynia. Włóż karpia i zalej całość mlekiem. Wrzuć ziela angielskie i liście laurowe. Jeśli mleko nie przykryje całości ryb, to dolej go nieco więcej. Wstaw do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu karpia, odsącz go i osusz ręcznikiem. Posól i popieprz z każdej strony. Obtocz każdy kawałek w mące. Smaż na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.
Podawaj od razu po usmażeniu.