Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej delikatna. Wystarczy, że przygotujesz go dzień wcześniej i włożysz do lodówki, a następnie usmażysz jak zawsze.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 75
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 138
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 83
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 75
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 138
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 83
Składniki
Karpia oczyść, umyj i osusz. Następnie pokrój na mniejsze części. Cebulę posiekaj w piórka i ułóż je na dnie dużego naczynia. Włóż karpia i zalej całość mlekiem. Wrzuć ziela angielskie i liście laurowe. Jeśli mleko nie przykryje całości ryb, to dolej go nieco więcej. Wstaw do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu karpia, odsącz go i osusz ręcznikiem. Posól i popieprz z każdej strony. Obtocz każdy kawałek w mące. Smaż na mocno rozgrzanej patelni na złoty kolor z każdej strony.
Podawaj od razu po usmażeniu.