Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp moczony w śmietanie jest delikatny w smaku, ale wyjątkowego charakteru dodaje mu chrupiąca panierka.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424816
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10649
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336936
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424816
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10649
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336936
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4750
Składniki
Umyj, oczyść z ewentualnego śluzu i łusek oraz osusz karpia. Pokrój na mniejsze części. Posól i popieprz wszystkie kawałki z każdej strony. Posiekaj cebulę w piórka. Przełóż ją wraz z karpiem do miski albo naczynia. Zalej mlekiem i śmietaną. Włóż do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień odsącz karpia. Skrop go sokiem z cytryną. Najpierw panieruj w mące, później w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Patelnię z olejem rozgrzej. Smaż karpia z każdej strony po kilka minut aż się zarumieni.