Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp moczony w śmietanie jest delikatny w smaku, ale wyjątkowego charakteru dodaje mu chrupiąca panierka.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1071
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 166
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1071
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 166
Składniki
Umyj, oczyść z ewentualnego śluzu i łusek oraz osusz karpia. Pokrój na mniejsze części. Posól i popieprz wszystkie kawałki z każdej strony. Posiekaj cebulę w piórka. Przełóż ją wraz z karpiem do miski albo naczynia. Zalej mlekiem i śmietaną. Włóż do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień odsącz karpia. Skrop go sokiem z cytryną. Najpierw panieruj w mące, później w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Patelnię z olejem rozgrzej. Smaż karpia z każdej strony po kilka minut aż się zarumieni.