Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp moczony w śmietanie jest delikatny w smaku, ale wyjątkowego charakteru dodaje mu chrupiąca panierka.
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2390
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 75
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 388
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 922
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2390
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 75
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 388
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 922
Składniki
Umyj, oczyść z ewentualnego śluzu i łusek oraz osusz karpia. Pokrój na mniejsze części. Posól i popieprz wszystkie kawałki z każdej strony. Posiekaj cebulę w piórka. Przełóż ją wraz z karpiem do miski albo naczynia. Zalej mlekiem i śmietaną. Włóż do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień odsącz karpia. Skrop go sokiem z cytryną. Najpierw panieruj w mące, później w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Patelnię z olejem rozgrzej. Smaż karpia z każdej strony po kilka minut aż się zarumieni.