Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp moczony w śmietanie jest delikatny w smaku, ale wyjątkowego charakteru dodaje mu chrupiąca panierka.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117997
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117997
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Składniki
Umyj, oczyść z ewentualnego śluzu i łusek oraz osusz karpia. Pokrój na mniejsze części. Posól i popieprz wszystkie kawałki z każdej strony. Posiekaj cebulę w piórka. Przełóż ją wraz z karpiem do miski albo naczynia. Zalej mlekiem i śmietaną. Włóż do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień odsącz karpia. Skrop go sokiem z cytryną. Najpierw panieruj w mące, później w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Patelnię z olejem rozgrzej. Smaż karpia z każdej strony po kilka minut aż się zarumieni.