Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp moczony w śmietanie jest delikatny w smaku, ale wyjątkowego charakteru dodaje mu chrupiąca panierka.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Umyj, oczyść z ewentualnego śluzu i łusek oraz osusz karpia. Pokrój na mniejsze części. Posól i popieprz wszystkie kawałki z każdej strony. Posiekaj cebulę w piórka. Przełóż ją wraz z karpiem do miski albo naczynia. Zalej mlekiem i śmietaną. Włóż do lodówki na całą noc.
Na drugi dzień odsącz karpia. Skrop go sokiem z cytryną. Najpierw panieruj w mące, później w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej. Patelnię z olejem rozgrzej. Smaż karpia z każdej strony po kilka minut aż się zarumieni.