Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzwonek z karpia w zielonym, warzywnym sosie.
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 426
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 54
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 66
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 426
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 54
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 66
Składniki
Pory umyć i pokroić w półplasterki. W rondelku rozgrzać masło. Wrzucić pory, po chwili dodać pokrojony czosnek. Dodać szpinak i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. Wsypać mąkę i zasmażyć. Wlać wino, wymieszać i przelać do warzyw. Wymieszać, przyprawić solą oraz pieprzem i dusić przez chwilę. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
Dzwonka przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na sosie. Przykryć i wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 140 st. C.
Przed podaniem udekorować plastrami cytryny i natką pietruszki.