Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzwonek z karpia w zielonym, warzywnym sosie.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 47
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 34
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 17
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 47
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 34
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 17
Składniki
Pory umyć i pokroić w półplasterki. W rondelku rozgrzać masło. Wrzucić pory, po chwili dodać pokrojony czosnek. Dodać szpinak i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać.
Na patelni rozgrzać masło. Wsypać mąkę i zasmażyć. Wlać wino, wymieszać i przelać do warzyw. Wymieszać, przyprawić solą oraz pieprzem i dusić przez chwilę. Przełożyć do naczynia do zapiekania.
Dzwonka przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na sosie. Przykryć i wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 140 st. C.
Przed podaniem udekorować plastrami cytryny i natką pietruszki.