Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp należy do tych wigilijnych dań, które się kocha, albo nie cierpi. Jeśli należysz do pierwszej grupy, spróbuj odtworzyć przepis Ewy Wachowicz na wybornego karpia pieczonego z musztardą i miodem. Przepis pochodzi z 530. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7980
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 91
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7980
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 91
Składniki
Dzwonka karpia ułożyć w misce. Posolić i przełożyć plastrami cebuli. Odstawić na kilka godzin (a jeszcze lepiej na całą noc). Po tym czasie obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle.
Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Posmarować sosem z musztardy, miodu, przeciśniętego przez praskę czosnku i oliwy.
Piec przez 10 minut w temp. 180 st. C.
Posypać usmażonymi na maśle płatkami migdałów. Udekorować cząstkami cytryny i tymiankiem.