Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu jadamy karpia nie tylko w Wigilię. Najczęściej pieczemy do w całości - w wersji z musztardą i ziołami jest przepyszny!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Sprawionego i oczyszczonego karpia nacinamy u góry - głęboko, do samych ości. Nacieramy do marynatą i obkładamy ziołami (zarówno w środku jak i na zewnątrz). Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Jeśli karp waży powyżej 1 kg trzeba potrzymać do co najmniej 50 minut.