Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu jadamy karpia nie tylko w Wigilię. Najczęściej pieczemy do w całości - w wersji z musztardą i ziołami jest przepyszny!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 906
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6047
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9884
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 906
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6047
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9884
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Sprawionego i oczyszczonego karpia nacinamy u góry - głęboko, do samych ości. Nacieramy do marynatą i obkładamy ziołami (zarówno w środku jak i na zewnątrz). Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Jeśli karp waży powyżej 1 kg trzeba potrzymać do co najmniej 50 minut.