Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 342 Ocena: 3076
Dodano: 29.05.2020
Odsłon: 2172
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Składniki na marynatę mieszamy.
Sprawionego i oczyszczonego karpia nacinamy u góry - głęboko, do samych ości. Nacieramy do marynatą i obkładamy ziołami (zarówno w środku jak i na zewnątrz).
Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut.
Jeśli karp waży powyżej 1 kg trzeba potrzymać do co najmniej 50 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

szybki68 03 lipca 2020Zgłoś do usunięcia
Przepis na czasie , musztarda potaniała !0 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 01 czerwca 2020Zgłoś do usunięcia
Swietna marynata, dzieki za ciekawy pomysl na karpia.1 Kto głosował? | Odpowiedz