Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu jadamy karpia nie tylko w Wigilię. Najczęściej pieczemy do w całości - w wersji z musztardą i ziołami jest przepyszny!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3001
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1077
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3001
Składniki
Składniki na marynatę mieszamy. Sprawionego i oczyszczonego karpia nacinamy u góry - głęboko, do samych ości. Nacieramy do marynatą i obkładamy ziołami (zarówno w środku jak i na zewnątrz). Pieczemy w 180 stopniach około 40 minut. Jeśli karp waży powyżej 1 kg trzeba potrzymać do co najmniej 50 minut.