Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp przyrządzony w winie i warzywach. Kuchnia szwajcarska.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118556
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8576
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2371
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118556
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8576
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3161
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2371
Składniki
Oczyszczonego karpia ułożyłem w żaroodpornej formie posmarowanej masłem. Dookoła ułożyłem drobno pokrojone warzywa, zioła i przyprawy. Karpia polałem winem, posoliłem, przykryłem folią aluminiową. Formę umieściłem na środkowym poziomie piekarnika, piekłem 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Rybę wyjąłem z piekarnika, przykryłem, aby nie wystygła. Sos z pieczenia przecedziłem przez gęste sito, zagotowałem. Dodałem resztę masła wymieszanego z mąką, zagotowałem jeszcze raz, cały czas mieszałem. Polałem karpia sosem.