Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp przyrządzony w winie i warzywach. Kuchnia szwajcarska.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8247
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8247
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1191
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4584
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 619
Składniki
Oczyszczonego karpia ułożyłem w żaroodpornej formie posmarowanej masłem. Dookoła ułożyłem drobno pokrojone warzywa, zioła i przyprawy. Karpia polałem winem, posoliłem, przykryłem folią aluminiową. Formę umieściłem na środkowym poziomie piekarnika, piekłem 35 minut w temperaturze 180 stopni C. Rybę wyjąłem z piekarnika, przykryłem, aby nie wystygła. Sos z pieczenia przecedziłem przez gęste sito, zagotowałem. Dodałem resztę masła wymieszanego z mąką, zagotowałem jeszcze raz, cały czas mieszałem. Polałem karpia sosem.