Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzwonka karpia w aromatycznym sosie śmietanowym. Kolejna propozycja na wigilijny lub świąteczny stół.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 347
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4456
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3673
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31853
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 347
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4456
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3673
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31853
Składniki
Dzwonka karpia oprószam solą i pieprzem ziołowym. Panieruję mące krupczatce.
Rybę obsmażam na maśle, przekładam do naczynia do zapiekania. Na tej samej patelni podsmażam szalotki, solę i dodaję śmietanę. Doprawiam do smaku. Sos wlewam do ryby ułożonej w naczyniu.
Naczynie przykrywam. Wstawiam do piecyka nagrzanego do 200°C zapiekam przez 20-25 minut.
Rybę podaję na stół w naczyniu, w którym ją zapiekałam.