Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzwonka karpia w aromatycznym sosie śmietanowym. Kolejna propozycja na wigilijny lub świąteczny stół.
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21607
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21607
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 76
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 102
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Dzwonka karpia oprószam solą i pieprzem ziołowym. Panieruję mące krupczatce.
Rybę obsmażam na maśle, przekładam do naczynia do zapiekania. Na tej samej patelni podsmażam szalotki, solę i dodaję śmietanę. Doprawiam do smaku. Sos wlewam do ryby ułożonej w naczyniu.
Naczynie przykrywam. Wstawiam do piecyka nagrzanego do 200°C zapiekam przez 20-25 minut.
Rybę podaję na stół w naczyniu, w którym ją zapiekałam.