Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzwonka karpia w aromatycznym sosie śmietanowym. Kolejna propozycja na wigilijny lub świąteczny stół.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19990
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244540
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19990
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 600
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7025
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244540
Składniki
Dzwonka karpia oprószam solą i pieprzem ziołowym. Panieruję mące krupczatce.
Rybę obsmażam na maśle, przekładam do naczynia do zapiekania. Na tej samej patelni podsmażam szalotki, solę i dodaję śmietanę. Doprawiam do smaku. Sos wlewam do ryby ułożonej w naczyniu.
Naczynie przykrywam. Wstawiam do piecyka nagrzanego do 200°C zapiekam przez 20-25 minut.
Rybę podaję na stół w naczyniu, w którym ją zapiekałam.