Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp w aromatycznej marynacie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1186
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11420
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4968
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1186
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9985
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1475
Składniki
Wykonanie: Śliwki namoczyć ,ugotować i przetrzeć. Cytrynę obrać ze skórki i pokroić. Karpia oczyszczonego, pokroić w dzwonki. Następnie natrzeć przyprawami , podsmażyć, zalać winem, skropić cytryną, przecierem śliwkowym razem z kawałkami całych śliwek, chrzanem i natką pietruszki. Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 15 minut.