Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Adam Borowicz, miłośnik gotowania i juror kulinarnego programu Family Food Fight, przyznaje, że najlepszy przepis na karpia zdradziła mu żona. Teraz dzieli się nim z Czytelnikami Smakera. Karp wigilijny w tym wydaniu jest soczysty i wygodny w przygotowaniu.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13732
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7946
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13732
Składniki
Każdy dzwonek z karpia podzielić na pół, a następnie posolić i dodać pieprzu mielonego (według preferencji).
Rybę obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku i w bułce.
Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze ułożyć panierowane filety. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C z włączonym termoobiegiem. Blaszkę włożyć na środkową półkę piekarnika i piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości kawałków).