Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Adam Borowicz, miłośnik gotowania i juror kulinarnego programu Family Food Fight, przyznaje, że najlepszy przepis na karpia zdradziła mu żona. Teraz dzieli się nim z Czytelnikami Smakera. Karp wigilijny w tym wydaniu jest soczysty i wygodny w przygotowaniu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10521
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 815
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8887
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10521
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4743
Składniki
Każdy dzwonek z karpia podzielić na pół, a następnie posolić i dodać pieprzu mielonego (według preferencji).
Rybę obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku i w bułce.
Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze ułożyć panierowane filety. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C z włączonym termoobiegiem. Blaszkę włożyć na środkową półkę piekarnika i piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości kawałków).