Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Adam Borowicz, miłośnik gotowania i juror kulinarnego programu Family Food Fight, przyznaje, że najlepszy przepis na karpia zdradziła mu żona. Teraz dzieli się nim z Czytelnikami Smakera. Karp wigilijny w tym wydaniu jest soczysty i wygodny w przygotowaniu.
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 48
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 100
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 2933
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 48
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 100
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 2933
Składniki
Każdy dzwonek z karpia podzielić na pół, a następnie posolić i dodać pieprzu mielonego (według preferencji).
Rybę obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku i w bułce.
Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze ułożyć panierowane filety. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C z włączonym termoobiegiem. Blaszkę włożyć na środkową półkę piekarnika i piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości kawałków).