Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Adam Borowicz, miłośnik gotowania i juror kulinarnego programu Family Food Fight, przyznaje, że najlepszy przepis na karpia zdradziła mu żona. Teraz dzieli się nim z Czytelnikami Smakera. Karp wigilijny w tym wydaniu jest soczysty i wygodny w przygotowaniu.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1379
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Każdy dzwonek z karpia podzielić na pół, a następnie posolić i dodać pieprzu mielonego (według preferencji).
Rybę obtoczyć w mące, następnie w rozkłóconym jajku i w bułce.
Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze ułożyć panierowane filety. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp. 160°C z włączonym termoobiegiem. Blaszkę włożyć na środkową półkę piekarnika i piec przez 30-40 minut (w zależności od grubości kawałków).