Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karp z nadzieniem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 23
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 538
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 765
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Oczyszczone filety karpia skrop cytryną, posól i wstaw na dwie godziny do lodówki.Paprykę umyj, przekrój na pół i oczyść z gniazda nasiennego. Następnie pokrój w drobną kostkę.
Usmaż dwa jajka i odstaw do wystudzenia. Następnie wymieszaj je z połową masła, drobno pokrojoną papryką, ostatnim jajkiem i bułką tartą. Całość dopraw do smaku gałką muszkatołową, pieprzem, solą i dokładnie wymieszaj. Farsz ułóż na filetach, zwiń w roladę i przewiąż.
W brytfannie rozpuść resztę masła, dodaj pokrojoną cebulę i włóż obie rolady. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200° C przez około 30 minut.
Podczas pieczenia podlewaj karpia wodą, a także wypieczonym sosem. Gotową rybę z nadzieniem wyjmij, zdejmij sznurki i pokrój w plastry. Danie podawaj ze smażonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo