Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby.
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 100
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 81
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3127
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10703
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 766
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 100
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 81
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3127
Przepis dnia
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 10703
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 766
Składniki
Karpia umyłem w zimnej wodzie, osuszyłem, posoliłem i natarłem papryką na zewnątrz i od środka. Skórkę karpia ponacinałem ostrym nożem w równych odstępach. Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Cebulę pokroiłem w krążki. Brytfannę nasmarowałem masłem, na dnie ułożyłem ziemniaki i cebulę. Na tej warstwie położyłem karpia, piekłem godzinę na drugim poziomie od dołu w temperaturze 200 stopni C. W tym czasie stopiłem w rondelku resztę masła. W trakcie pieczenia co jakiś czas polewałem karpia i warzywa płynnym masłem i śmietaną ( pół litra ). Pod koniec pieczenia polałem resztą śmietany i posypałem papryką. Podałem od razu po przygotowaniu.