Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp zapiekany w sosie śmietanowo-porowym to danie, które odczarowuje wizerunek tej ryby, nadając jej niezwykłej szlachetności i delikatności. To idealne połączenie tradycji z odrobiną elegancji – słodki, duszony por w zestawieniu z gęstą, kremową śmietanką tworzy aksamitną pierzynkę, która idealnie współgra ze specyficznym smakiem karpia. Mięso ryby pozostaje wyjątkowo soczyste i dosłownie rozpływa się w ustach. To doskonała alternatywa dla klasycznego karpia smażonego, która świetnie sprawdzi się zarówno na wigilijnym stole, jak i podczas uroczystego niedzielnego obiadu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5666
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5666
Składniki
Filety / dzwonka zasolić a następnie obtoczyć w mące, podsmażyć na maśle i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na tej samej patelni podsmażyć por, czosnek.
Wlać śmietankę, wino, sok i skórkę z cytryny, doprawić.
Gotować około 10 minut na wolnym ogniu. Sosem zalać filety.
Piec około 30 minut w 180 stopniach. Posypać natką pietruszki.